kezdőlap kezdőlap
Oldaltérkép Oldaltérkép
Kapcsolat Kapcsolat
Kezdőlap
SZAKEMBERT KERES?
AKCIÓS TERMÉKEK
- - - - - - - - - - - - - - -
Laminált padló
FaParketta
Linóleum
Marmorette
PVC
LVT - Vinyl padló
Sportpadlók-PVC
Sportpadlók- Fa
Szőnyeg
MŰGYANTAPADLÓ - Garázs és Műhelypadló
- - - - - - - - - - - - - - -
Aljzatkiegyenlítők, aljzatjavítók
Alapozók-Nedvességzárók
Ragasztók
Parkettafuga tömítők
PadlóOlaj
Burkolatváltó profilok
Szegélyek
PadlóÁpolás
Színezett Fapadló
Padlók a fürdőszobában
Padlók a konyhában
Teraszpadlók
Lépcsők
Falpanel/Falburkolat
Fapadlók Padlófűtésre
Linóleum
Mi is az a Linóleum?

A linóleum nem Pvc!
 
A linóleum 100% -ig természetes,allergénmentes anyag. Alapanyaga a linóleumcement (parafa-és faliszt,mészkőőrlemény és természetes szinezőporok keveréke),amely a lenmagolaj és a fenyőgyanta oxidálása révén keletkezik.

Kíválóan alakalmas közösségi terek; iskolák, óvódák előadótermek, kórházak, orvosi laborok,orvosi rendelők stb. burkolására.

Az antisztatikus, akusztikai, vezetőképes, antibakteriális linóleum burkolatok széles választéka minden helyzetben megoldást nyújt. A termékek könnyen karbantarthatóak.

Érvek a linóleum alkalmazása mellett:

 -  természetes nyersanyagokból keszül
 -  tartós 
 -  általános és görgős terhelésnek ellenáll
 -  tűzálló,
 -  nem gyúlékony
 -  cigarettacsikk nem hagy rajta nyomot
 -  higiénikus
 -  költséghatékony
 -  láthatatlan hegesztéssel toldható
 -  tartósan antisztatikus 
 -  tartósan antibakteriális                                           
-   rendkívűl dekoratív megjelenés
-   rugalmas ,izületbarát burkolat
-   jó kopás-,vegyszer-,parázsállóság 
-   könnyű takaríthatani, ápolni
-   gyári védőréteggel (PUR,LPX) ellátott burkolat


10 fontos kérdés és válasz az Armstrong DLW linoleum PUR-t illetően:

A PUR bevonat igen jól ismert a piacon. A PVC anyagok PUR bevonattal először 18 évvel ezelőtt jelentek meg a piacon és mára standarddá váltak.
Armstrong DLW ezt a tapasztalatot használta fel és adaptálta a PUR bevonatos linoleum kikísérletezésekor. Az eredmény egy jól tisztántartható, és leginkább környezetbarát burkolóanyag. Mi ennek a magyarázata ?

                                                                                                            

1. A linoleum PUR előnyei összehasonlítva az eredeti linoleummal :
a) Nincs szükség a burkolat lerakását követően pasztázásra.
b) Nincs szükség különleges tisztító és ápolószerekre.
c) Nincs szükség évenként ismétlendő alapos takarításra, bár szükség esetén ezt el lehet végezni, piros tisztítópárnával.
d) Ezek a költséget és a tisztítóanyagokat kímélik, tehét környezetkímélő hatásúak.
(minél kevesebbet kell a takarítással, fenntartással foglalkozni, annál jobban tudjuk kímélni környezetünket, takarékoskodni a vízzel, kevesebb vegyszert és energiát felhasználva).
Az előnyök teljes képéhez kérjük látogasson el honlapunkra, www.armstrong.com-ra.

2. A linoleum természetes anyagként ismert. Igaz ez a linoleum PUR-ra is ?
Valamennyi linoleum egyfajta bevonóréteggel rendelkezik, és egyetlen bevonó réteg sem kizárólagosan
természetes anyagokból áll, ezek a vegyipar termékei. Mindazonáltal a linoleum PUR kellőképpen környezetbarát, még inkább, mint az eredeti linoleum. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az anyaghasználat során kevesebb tisztítószer használata szükséges, nincs szükség pasztázásra és ennek évenkénti ismétlésére. Kevesebbszer kell takarítani, és az alkalmazható tisztítószer is környezetkímélőbb, mint az eredeti linoleum esetében.

Ezért az anyag tartóssága is hosszabb, mint a hagyományos linoleumnak, amelyet egy életciklus analízis is bizonyít, amelyet Prof. Manfred Hegger, TU Darmstadt végzett el.
Ennek a tanulmánynak egy rövidített változata is olvasható fent említett honlapunkon.

Megemlítenénk, hogy még a gyermekek fa játékai is bevonattal vannak ellátva. Mondaná bárki is, hogy ezek nem természetes anyagok ?

3. Van-e látható különbség az Armstrong DLW linoleum és az Armstrong DLW linoleum PUR között ?
Nincs. A matt fény mindkét felületen azonos és a színek is azonosak.

4. Mi a helyzet a linoleum PUR karcolódása esetén ?
A PUR bevonat igen kemény, és a napi használat karcolódásainak és dörzsölő hatásainak ellenáll. Vastagsága 22 u, ami vastagabb, mint bármelyik egyéb linoleum bevonat a piacon. Keménységét az UV kezelés is elősegíti.
Bár, mint minden felületi bevonatot, pl. az autók bevonatát is, a PUR bevonatot is erős hatású karcolásokkal, éles anyagokkal meg lehet sérteni.

5. Amennyiben karcolások keletkeznek a linoleum PUR-on, nem fognak jobban piszkolódni, mint a hagyományos linoleumon keletkező karcolások ?
A PUR-os linoleum tisztítása sokkal könnyebb, mint a hagyományos linoleumé.
A hagyományos linoleumon megmaradt szennyeződés a tisztító filmbe tapad, ami wax-ot tartalmaz, vagy egyéb ragasztó tartalmú anyagot. Ahhoz, hogy letakarítsuk ezt a szennyeződést, a tisztító filmet is el kell távolítani, majd ismételten felhordani azt.
Ez plusz energia és költség. A PUR.-t ezzel szemben semleges tisztítószerrel vagy alkoholos bázisú tisztítószerrel tudjuk kezelni, amely teljes egészében letisztítja a szennyeződést, a karcolásokból is.

6. Lehetséges a linoleum PUR-on keletkezett karcolások javítása ?
Igen, természetesen. Ezt össze lehet hasonlítani a fa anyagon alkalmazott bevonatokkal, pl. parkettel, amely esetében számos módszer áll rendelkezésre, a módszer kiválasztásánál a karcolások komolysága az iránymutató. Amennyiben a karcolás alig látszik, elegendő a felület polírozása, és ezzel minimalináljuk a karcolás láthatóságát. Amennyiben a karcolás mély, de csak néhány darab van, helyi javítást kell végezni lakk aerosollal („König & Co.KG. Furniture Laquer Plus 342” - kontakt szempontjából lásd a mellékletet).

Amennyiben nagyobb felületen keletkezett karcolódás, és ezt kell kijavítani, akkor egy alapos takarítás során zöld tisztítópárnával kell „feldörzsölni” azt, és ezután alkalmazandó a PU bevonat vagy a polymer diszperzió.

Amennyiben nem csak a bevonat, hanem a linoleum maga is megsérűl, akkor a karcolás ill. sérülés hasonló színű anyaggal kerül kitöltésre, mint a linoleum, és a felületet lakk aerosollal kell kezelni.

További információkkal, hogyan lehet pontosan a javítást elvégezni és milyen anyagok használandók, kérjük tájékozódjanak a csatolt információból „ Az Armstrong DLW linoleum PUR bevonatos anyagának javítása” .

7. Lehetséges teljes egészében felújítani a PUR bevonatot a linoleumon ?
Igen, lehetséges. Az alapos tisztítás zöld tisztítópárnával eltávolítja valamennyi szennyeződést, és ledörzsöli a felületet, amely igy készen áll az újbóli PU bevonásra, matt PU lezárásra (Dr. Schutz).

8. Mi a helyzet a cigaretta nyomokkal a linoleum PUR-on ?
A linoleum PUR nem égethető ki. A sárga foltok, amelyek az óvatlanul eldobott égő cigaretta miatt keletkeznek, könnyen eltávolíthatók. Ha az egyszerü nedves letörlés kevés, a helyi javítás megoldja a problémát.

9. Milyen a linoleum PUR folttal, elszíneződéssel szembeni ellenállása ?
A linoleum PUR vegyszerekkel szembeni ellenállása összehasonlíthatatlanul jó. A tesztek agresszív, magas telítettségű vegyszerekkel és fertőtlenítőszerekkel nem mutattak semmiféle elszíneződést, bár hosszú órákon át alkalmazták ezeket. A PUR brossurában jó pédákat és összehasonlításokat láthatunk arra, hogy hogyan reagálnak az egyes anyagok (bevonatos és bevonat nélküli) a vegyszerekre.

Martin Lutz, a FIGR független vizsgáló intézet specialistája ezen teszt eredmények alapján a következőket mondta : „Az anyag remekül ellenáll a szennyeződésnek és a vegyszereknek, valamint valamennyi fertőtlenítőszernek, ezért kiválóan megfelel kórházakba, bölcsödékbe, óvodákba, idősek otthonába történő beépítésre”.

10. Mi a helyzet a csúszásmentességgel, éghetőséggel a linoleum PUR esetében ?
A linoleum PUR ugyanolyan tulajdonsággal rendelkezik a fentiek tekintetében, mint a hagyományos linoleum. Össze lehet hasonlítani a műszaki adatlapokat is, amely szintén azonos adatokat ad meg, pl. R9 és Cfl.

Marmorette


Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Ajánlás e-mailben | Szerzői jogok
Copyright © 2008. Szépparkett. All rights reserved.
www.ysolutions.hu